Kära publik! Nu har Bel Canto inte någon konsert på gång på ett tag. Men vi ligger inte på latsidan för det. Vi håller nämligen på att studera in en föreställning som handlar om Norrköpings gator. Det blir sång och teater. Det blir föreställning i september. Vi hoppas dock få sjunga för er något innan dess.

Vi återkommer här med mer information när säsongen tagit form.

 

 

 

 

 

 

 

HÄR UNDER STRECKEN FINNS BARA ÄLDRE AKTIVITETER 

Bel Canto vann silverdiplom i körtävling i rakow

Den som var i Krakow i Polen den 5-7 december kunde höra oss sjunga som tävlande i den 5:e "Krakow Advent and Christmas Choir Festival". Fyra julsånger framfördes inför den kritiska juryn. Det var många internationella fina körer med och tävlade och Bel Cantokören tog stolt emot ett silverdiplom.

 

 

 

 

Jubileumskonserten som gavs den 10 november

Vi i Bel Cantokören bjöd in till vårt 25-års jubileum med en hejdundrande Motown-konsert i De Geer-hallen i Norrköping. Med sig hade vi Gladys de Pilar och kvartetten The Fantastic Four och ett 12-manna kompband med blåssektion under ledning av kapellmästare Marcus Österlund.

Media om konserten:

Länk till TV4

Länk till Folkbladet

Länk till NT


Du som läst vår jubileumsskrift och vill få facit på namnen - se här:

Vem är med på fotot från 1990?

 

 

The Armed man den 23/10
Den 23 oktober kl 17:00 sjunger vi Karl Jenkins The Armed man i Hedvigs kyrka i Norrköping, tillsammans med Hedvigskören. Körkompaniet är arrangörer.

 

Läs mer om the Armed man på Körkompaniets hemsida: Körkompaniet

Carmina Burana på kulturnatten! Den 25/9 gjorde vi Carl Orffs Carmina Burana i De Geerhallen i Norrköping, tillsammans med Norrköpings symfoniorkester och Musikaliska sällskapets kammarkör.

Bel Cantokören skickar en sommarhälsningar till sin fina publik!

Vårterminen är nu till ända. Vi har haft vår sommarfest och som traditionen bjuder sjöng vi även i år våra vackraste sommarsånger för havet. Vi återkommer i höst och då händer det mycket, bl.a. samarbetar vi med SON och Musikaliska sällskapets kammarkör då vi den 25 september på kulturnatten ger Carmina Burana. Vi sänder en varm sommarhälsningar till vår publik och hälsar er mycket välkomna åter till hösten.

Håll era öron och ögon öppna för vi i Bel Cantokören har mycket på gång just nu - och snart släpper vi nyheterna!Norrköping Pride 2010

Vid invigningen av Norrköping pride den 23 april agerade Bel Cantokören doakör till Patricia Naumanen och hennes fina låt Follow - kul!

Bel Cantokören doar bakom Patricia Naumanen, Fotograf: okänd

Attackkör! Vi i BC har vid några tillfällen nu överraskat folk på ett par ställen med plötslig sång - vi kallar det för attackkör. Det kan vara en affär full med folk - och så utan att någon anat något börjar en av oss sjunga några strofer, så fyller en stämma till i och så en till och ännu en - till slut en hel kör. När förvåningen släppt börjar folk omkring oss att le uppskattade och prata lite försiktigt med varandra om det de är med om. Kul!

The Armed Man - en mångkulturell mässa för fred

Den 11 april sjöng vi tillsammans med Hedvigskören och instrumentalister verket The Armed Man av Karl Jenkins i regi av Körkompaniet.

Läs mer om projektet på Körkompaniets hemsida:
Körkompaniet


Bel Cantokören sjöng spirituals den 24 och 25 oktober. Vi tackar Lisa varmt för att vi fick dela denna upplevelse med henne. Marcus Birro som medverkade som recitatör skriver vackert på sin blogg:

"Men Bel Canto. Vilken magisk uppvisning igen. Det är bara att sluta ögonen och förflytta sig vart man vill. Jag är så glad och tacksam över att jag fick vara med på de här två konserterna."

(ladda hem bilden)

I ett sambarbete med Lisa Tilling medverkade Bel Cantokören i en konsert med musik som bygger på klassiska negro spirituals arrangerade av sopransaxofonisten Anders Paulsson. Vi sjöng också sviten "Feet of Jesus" av den amerikanska kompositören Judith Cloud.

Övriga medverkande var Marcus Birro (recitatör), Mikael Sundvall (saxofonist), Ann-Christin Hallgren (solist), Anders Eksmo (solist), Ulf Tellin (organist). Lisa Tilling var initiativtagare, dirigent och producent.

Läs om projektet i pressen:
Folkbladet och Länstidningen


Världens vackraste körmusik 2009

Sommaren 2008 inledde Bel Cantokören konsertserien "Världens vackraste körmusik", som presenterar ett urval av den allra vackraste körmusiken från olika tider, genrer och världsdelar. I år fortsätter vi, denna gång med den svenska folkmusiken och körlyriken i fokus. Vi kommer att framföra ett program med musik från såväl kända kompositörer som Wilhelm Pettersson-Berger och Evert Taube, som från okända spelmän som förr i världen reste land och rike runt och spelade sina visor. Speciellt för i år är att vi förutom vår traditionella sommarkonsert i Norrköping, även kommer att besöka Norrköpings vänort i Lettland, körstaden Riga, med vår sommarrepertoar.

Vi hälsar er varmt välkomna till Immanuelskyrkan, den 7 juni, klockan 18:00. Den som befinner sig i Riga den 30-31 maj kan höra oss sjunga i Gamla Gertrudskyrkan den 30 maj, klockan 17:00, samt i Heliga Frälsarens Kyrka den 31 maj, klockan 11:00.


Bel Cantokörens barnföreställning Trolljakten - ett riktigt lyckat äventyr!

Flera hundra barn och vuxna som kommit till Laxholmskällaren deltog i jakten på den försvunna sången som det ledsna trollet tagit. Den spontana publiken inspirerade kören och tillsammans skapade vi verklig sång- och teaterglädje. En succé på många sätt - måste vi ödmjukt erkänna.

Det gav mersmak och kanske dammar vi av trollkartan för flera äventyr vad det lider.

Vi i Bel Cantokören tackar vår härliga publik!

(foto: Per Samuelson)

Till föreställningens program skrev Michael Bruze en presentation av barnvisans utveckning som du kan ta del av här: Barnvisans utveckling (pdf-format)


BEL CANTOKÖREN GRATTAR MALENA ERNMAN!

Och minns den föreställning vi gjorde tillsammans med henne redan 1997. Bach till tröst och glädje


Bejublad 40-talsshow på årets körmaraton!

Min fästman han var modelejon, dandy, charmör,
kan hända för min skull, jag är svag just därför.
Men nu är den tiden längesen förbi, jag såg på hans fotografi...

Som vanligt hade sångarna gjort sitt bästa för att ge publiken en helhetsupplevelse. Och många 40-talslika modelejon intog scenen.

Sjunga i Bel Cantokören?

För dig som är sugen på att börja sjunga i Bel Cantokören så hittar du information under rubriken Kontakta och där Information.


GÅNGNA KONSERTER

11 och 14 december - julkonsert tillsammans med MSK och SON i De Geerhallen

13 december - Bel Cantokörens traditionella luciakonsert i Immanuelskyrkan.

Bel Canto sjöng 40-talsmusik på kulrurnatten.

Konsert med världens vackraste musik!

- Hedvigs kyrka, 31/5, kl 18.00

- Östra Husby kyrka, 1/6, kl 18.00

Ur skilda genrer har vi plockat fram känt och okänt, men vackert så vackert. Ibland viskar vi fram orden som från fjärran, stundtals låter vi rytmerna gunga oss och till och från är det de sköna harmonierna som lyfter oss.

Vi sjunger musik från alla sekler och kommer att bjuda på musik av Bach, Mozart, Bruckner, Lindblad, Peterson-Berger, Orff, Stainer, Holiday, Rutter, Jenkins, Händel (Lascia ch'io pianga ur operan Rinaldo) och ett knippe körsånger som inte har någon känd upphovsman. Kom och utmana dina öron! Välkommen.

Biljetter till konserten i Hedvigs kyrka säljes på Domino Spel & Biljett (011-13 31 50), av körmedlemmarna, samt i kyrkan en timme före konsert.

Upplev Norrköping med musik! - Den 2 mars, kl. 16.00, medverkar vi tillsammans med Liverpool, Söderköpings Storband, Debbie, Norrköpings musikklasser, m.fl. i ett musikaliskt evenemang i De Geerhallen. Mer information på www.upplevnorrkoping.se

Bachs Juloratorium kantat 1-3 samt 4-6
- Den 9 december och 13 januari: Tillsammans med Musikaliska Sällskapets Kammarkör och Drottningholms Barockensemble framfamförde vi de tre första kantaterna av Johann Sebastian Bachs juloratorium. Körkompaniet producerade konserten, som ägde rum i Immanuelskyrkan i Norrköping. Läs mer på www.korkompaniet.se

Traditionell Luciakonsert - Den 12 och 13 december kl 19.30: Vi tänder också i år traditionsenligt våra ljus på luciavis och bjuder in till luciakonsert i Immanuelskyrkan i Norrköping. Det är glädjande för oss att dessa konserter varit så uppskattade och välbesökta. Vi hälsar gamla och nya lyssnare varmt välkomna. Biljetter kan köpas på Domino Spel & Biljett, samt en timme före konserten.

Folkmusik!
Tillsammans med östgötska folkmusikgruppen Klintetten medverkade Bel Cantokören vid Linköpings FOLKMUSIKFESTIVAL lördagen den 13 oktober kl 17:00. Vi bjöd på gungande polskor av skilda slag, östgötskt tungomål och smekande folkmusikaliska melodislingor. Under festivalen kunde man även lyssna till Hoven Droven, Sofia Karlsson, Lisa Hellstens Trio, Boda Spelmanslag m fl. Festivalen pågick fredag-lördag 12-13 oktober i Folkets Park, Linköping. Läs mer på www.folkmusik.nu

Visor, ballader och saltängsbullar
I den vacka försommaren bjöd Bel Cantokören upp till visfest i Gubbens Trädgård i Norrköping. Söndagen 3 juni framförde vi en revy av svenska visor, alltifrån käckt 1700-tal fram till våra dagars smäktande ballader. Publiken fick njuta av ljuvt vissmek i öronen och några trallvänliga visor om sommar, skärgård, kärlek och... ja, livet.

20-årsjubileum
I år fyller Bel Cantokören 20 år! Den 31 mars firade vi detta med en jubileumskonsert i krogshowstappning på Pappa Grappa ProNova. En välbesökt och mycket uppskattad "Greatest Hits"-föreställning, med musik från alla genrer kören provat på genom åren - klassisk musik, rock och pop, jazz, gospel och visor och mycket annat! Kvällen avslutades med en jubileumsfest för körmedlemmar med respektive samt inbjudna hedersmedlemmar.

Traditionell Luciakonsert
2006 avslutades med vår traditionella
Luciakonsert i Västra Ny den 10 december och i Immanuelskyrkan i Norrköping den 12 och 13 december. Konserten spelades in av Sveriges Radio Östergötland och delar av den sändes i P4.

Elton John
Den 6 och 7 oktober 2006 gav vi en repris på
The Music of Elton John i Norrköpings nya konsertlokal Flygeln tillsammans med Olle Nilsson och musiker.

Mozarts Requiem
Den 16 september 2006 sjöng vi
Mozarts Requiem tillsammans med Norrköpings symfoniorkester i De Geerhallen. Läs recensionerna i NT och Folkbladet.

Hasseåtagenostalgi
Fredagen den 17 mars 2006 gav Bel Cantokören en helkväll i Hasseåtages anda! Då framförde vi tillsammans med Henrik Bergions trio,
En kväll på krogen med Hasseåtage på restaurang Pappa Grappa Pronova.

 

Gillar du klassiska oratorier? Folkvisor? Storbandsjazz? Eller kanske glamrock från 70-talet? Tycker du om att sjunga – på scenen eller i duschen? Eller kanske du föredrar att lyssna till andras sång? Då har du hamnat rätt! Bel Canto är Norrköpings kanske mest mångfacetterade blandade kör, med ett 40-tal medlemmar i åldrarna 18-50, som ständigt kastar sig mellan de musikaliska genrerna och inte backar för vare sig skådespel eller dans!

På de här sidorna hittar du det mesta om oss – hur du gör för att komma med i kören, var du kan lyssna till oss och hur du kan anlita oss för en musikalisk upplevelse utöver det vanliga.

Välkommen!
Maria Ottosson, ordförande


Våra körpärmar kommer från:Bel Cantokören söker sångare!
Har du sångröst och kanske tidigare körvana? Bel Cantokören kan vara något för dig. Läs om hur en provsjungning går till.

Debutskivan
"Listen to Bel Canto"
Här kan du köpa vår skiva "Listen to Bel Canto".

Läs mer här