Efter ett repetitionsarbete som pågått hela våren spelades Bel Cantokörens första skiva in den 1, 2 och 8 maj 1999 i Västra Husby kyrka. CD:n med titeln listen to bel canto började säljas söndagen den 6 juni i samband med körens konsert i Immanuelskyrkan i Norrköping.

Bel Cantokören vill med denna skivproduktion visa på körens repertoarområde under de första tio åren av verksamheten. Man kan se det som en mycket smaklig pyttipanna med idel läckra ingredienser. 

Här finns ett stråk av folkton och svensk sommar i Åsa Jinders Altarpolska , Dalvisan Jag unnar dig ändå allt gott , Taubes Så skimrande var aldrig have t och den älskade Sommarpsalmen av Åhlén. Höjdpunkten är kanske den östgötska En sommarafton av Adolf Fredrik Lindblad. 

Vi vill även bjuda på lite populärstuk med visor som Båtlåt , Tycker inte om dig , The Gräsänkling Blues , Vad har du i fickan Jan? och en körsättning av Lisa Ekdahls populära Vem vet . En svängig Öhrwallsättning av spiralen Joshua fit the battle of Jericho får bilda övergång till populära What a wonderful world och These foolish things . Skivans avslutning? Ja, vad är väl bättre än Povel Ramels tungvrickande uppmaning: Håll musiken igång .

CD-skivan listen to bel canto
kostar 100 kronor + porto
Kontakta kören om du köpa den.